top of page

EcoTOP​​

Voor gebruik met pellets,

Leverbaar in capaciteiten van 24, 33, 44 en 60 kW

 

De nieuwe generatie heet water pelletketels van Topling, met als belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerp:

  • Topling kwaliteit

  • Voldoen aan alle Europese standaarden op het gebied van veiligheid en emmissie,

  • Compacte bouwvorm met een relatief grote pellet silo, 

  • Gunstige prijs.

​De EcoTOP verwarmingsketels zijn geschikt voor de verwarming van woningen, huizen, winkels, kleine productie-eenheden dus zowel residentiële als commerciële gebouwen. De basis  van het ontwerp is een robuuste constructie en moderne uitstraling. Gemaakt van  gecertificeerde materialen met een zeer hoge kwaliteit.

De volautomatische werking van de ketels maakt deze zeer gebruiksvriendelijk, omdat men eigenlijk alleen nog rekening hoeft te houden met de inhoud van het pellet reservoir. Het bedienen van de ketel is een zeer eenvoudig: een kwestie van de hoofd schakelaar aan zetten en de gewenste temperatuur instellen. De automatische ketel bediening biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot een volledige dag instelling van de werking van de ketel en heeft aansturingsmogelijkheden door de zowel kamer thermostaat als via het GSM-netwerk.

De bouw van de ketel heeft voldoet aan de richtlijnen: MD 98/37/EG, PED 97/23/EC, 2006/95/EC LVD, EMC 2004/108/EG en de Europese normen EN 12.952-2, EN 12.952-3, EN 12952 - 4, EN 12.952-5, EN 12.952-10, EN 12952-15. De tests zijn uitgevoerd volgens EN 303-5 en er wordt voldaan aan alle voorwaarden voor aansluiting op het centrale verwarmingssysteem.


Verwarming met pellets biedt een groot aantal voordelen boven het verwarmen met andere brandstoffen:1. Lage verwarmingskosten: significant lagere stookkosten (tot wel drie keer!) dan bij het gebruik van andere brandstoffen, zoals elektriciteit, gas of stookolie

2. Duurzame energie: pellets zijn een duurzame bron van hernieuwbare energie, die tegenwoordig eenvoudig en relatief goedkoop te verkrijgen zijn.

3. Hoog comfort: De temperatuur in de ruimte wordt ingesteld met de kamerthermostaat (indien aanwezig) of door het instellen van de uitgaande watertemperatuur. Voor de rest gaat alles volautomatisch.

4. Eenvoudige opslag: b​uiten de ingebouwde silo, kan eigenlijk iedere andere ruimte in huis benut worden voor opslag van pellets. Voor transport van de ruimte naar de ketel zijn flexibele spiralen verkrijgbaar.

5. CO2 neutraal: pellet verbanding is CO2 neutraal. Er komt slechts een kleine hoeveelheid CO2 vrij, die gelijk is aan de hoeveelheid die de planten nodig hebben gehad om te groeien.
CO2 wordt beschouwd als een van de belangrijke oorzaken van het broeikaseffect.  ​


  • Hoge efficiëntie coefficient: meer dan 92%

  • Lage emissie van schadelijke gassen in de atmosfeer

  • Reiniging van het oppervlak van de ketel omvormer

  • RVO meldcode (type 33), dus subsidie

 

Download

Overige producten

TKP heet water ketels.​
​Toepassing: hout, kolen, stookolie, pellets​

TKM, TK en TKV heet water ketels.​
​Toepassing: hout, houtbriketten en kolen

BIOTOPLING ketel​.
​Toepassing: pellets, olijven- en perzik pitten​

BT Compact.​
​Toepassing: pellets​

EcoTOP.
​Toepassing: pellets​

TURBO TOPLING Zelfreinigende ketel​
​Toepassing: hout​

3BT gecombineerde ketel.​
​Toepassing: biomassa (hout, pellets) en elektro​

KPR Industriële ketel.
​Toepassing: hout, houtbriketten​

SASP automatisch systeem voor biomassa ​verbranding/vergassing
​Toepassing: zaagsel, houtsnippers, pellets​

bottom of page