Brandstoffen en calorische waarde

 

Houtblokken
Houtpellets

Houtblokken en houtbriketten zijn in Europa nog steeds een veel gebruikte, gemakkelijke en goedkope energiebron voor gebruik -in met name- relatief kleinere installaties.

Pellets worden gemaakt van onder hoge druk samengeperst zaagsel, zonder additionele kleefmiddelen. Voor gebruik in haar ketels beveelt Topling DIN+ of ENplus (Europese Norm EN 14961-2) kwaliteit aan.

Houtsnippers
Zaagsel

Houtsnippers zijn veelal een residu, het “afvalproduct”, van houtkap en houtverwerking en -bewerking. Ze worden bijvoorbeeld gegenereerd met zgn. shredders: fabrieksmatig, in het bos, thuis of op de stortplaats, waar –bij voorkeur- droog hout tot snippers wordt vermalen. 

Zaagsel is eveneens een mogelijke bron van energie voor moderne geautomatiseerde ketels. Het best uiteraard droog, maar het kan - met weliswaar een lagere energie opbrengst en met aangepast wormwiel t.b.v. transport naar de vuurhaard – ook vochtig aangewend worden .

Stro / Miscanthus

Stro is een “bijproduct” van de landbouw; gedroogde granen zonder korrel. Stro wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden, waaronder ook als brandstof voor moderne ketels.

Een vergelijkbare brandstof is hoog renderend Olifantsgras (Miscanthus); een tegenwoordig meer en meer speciaal voor dit doel geplant en geoogst gewas.

Topling d.o.o.Topling d.o.o. ontwerpt, produceert en levert heet-water en stoomketels voor toepassing in centrale-verwarming systemen met de focus op verbranding van biomassa (pellets, zaagsel, houtsnipper, etc.). Eveneens kan de installatie verzorgt worden.Alle producten, die in de fabriek in Prnjavor (Bosnie en Herzegovina) worden geproduceerd, worden voor aflevering uitvoerig beproefd in de uitgebreide testfaciliteiten.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kijk voor informatie op de volgende secties:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

IAdres:

"TOPLING" d.o.o.

Magistralni put BB
78430 Prnjavor
The Republic of Srpska
Bosnia and Herzegovina

Voor de Benelux:Caydens Int.

Galgenweg 1

4761 KP  Zevenbergen

Nederland0031-168.412.109

0031-624.218.048

Peter@caydens.com