top of page

TKM, TK en TKV heet water kachels​​

Voor gebruik met hout, houtbriketten en kolen,

Download

In het kort:

De plaatstalen heet waterketels TCM, TK en TKV hebben worden geleverd in een range met een nominaal vermogen van 100 kW tot 2000 kW. De ketels zijn bedoeld voor gebruik van vaste brandstof (hout, kolen, hout briketten of kolen) en ze zijn geschikt voor het verwarmen van middelgrote en grote objecten. Het temperatuur regime van de ketel is 90/70 °C. De producten zijn gemaakt van hoge kwaliteit ketelstaal met naadloze buis lastechniek. Onderhoud en reiniging van de ketel  is gemakkelijk en toegankelijk en een reinigingsset wordt meegeleverd met de ketel. De afmetingen van de deuren maakt het mogelijk om grote stukken brandstof toe te passen. De ketel is goed thermisch geïsoleerd met hard geperste, hoogwaardige minerale wol. Installatie en inbedrijfstelling van de ketel zijn eenvoudig, en de connectoren zijn voorzien van een standaard schroefdraad en flens.

Het nominale vermogen wordt bereikt met met laagcalorische bruinkool (stookwaarde van 11.000 kJ / kg).  Anders dan type TK, is het ketel type TKV uitgerust met een ventilator (een of twee afhankelijk van de sterkte van de ketel) en een grill, die samen de luchttoevoer verhogen in de ketel en zorgen voor een betere en vollediger verbranding. Type TKM is bovendien voorzien van een gas stroom ventilator. De werking van de ventilatoren wordt gestuurd via een digitale ketel automatisering.
TKV en TKM ketels worden geïnstalleerd op plaatsen waar de natuurlijke trek schoorsteen niet voldoende is voor een efficiënte verbranding.


De TKM ketel is eveneens voorzien van een multi-cycloon inrichting, wat de uitstoot van fijnstof in de atmosfeer vermindert. Een multi-cycloon is opgebouwd uit meerdere wervels met kleinere diameters  in een parallelschakeling. Tot 90% van alle deeltje van 5 tot 10 µm wordt hiermee afgescheiden.
Bij de TCM ketels met vermogens tot 2000 kW en handmatige invoer van brandstof is de emissie van stof in de atmosfeer 150 mg / m 3
De afmetingen van de ketels TKM, TK en TKV zijn identiek.

 

Type TK en TKV:

  • Warmtevermogensrange van100 kW tot 2 MW.

  • De serie TK zijn klassieke modellen, bedoeld om grote objecten te verwarmen.

  • Afhankelijk van het vermogen, heeft de TK serie 1 of 2 ventilatoren.

  • Model TKV wordt aanbevolen voor installatie in ketelruimtes, waar de natuurlijke ventilatie niet voldoende is voor een goede verbranding van biomassa.

  • De digitale besturing van de TKV’s draagt zorg voor de.juiste controle van de ventilatoren en derhalve voor een.goede en constante systeemwerking.

  • De temperatuur range van deze ketels varieert van.90/70°C.

 

Type TKM:

  • Het type TKM ketel is structureel gelijkwaardig aan de TK en TKV series

  • Standaard is de TKM voorzien van een ventilator en een besturing

  • Een multi-afscheider is geϊnstalleerd. Deze minimaliseert de emissie van harde deelltjes in de atmosfeer

  • Multi-afscheiders worden geproduceerd in een blokversie. Deze worden aan de ketel gelast of, indien zo besteld, separaat van de ketel gemaakt en geleverd

Overige producten

TKP heet water ketels.​
​Toepassing: hout, kolen, stookolie, pellets​

TKM, TK en TKV heet water ketels.​
​Toepassing: hout, houtbriketten en kolen

BIOTOPLING ketel​.
​Toepassing: pellets, olijven- en perzik pitten​

BT Compact.​
​Toepassing: pellets​

EcoTOP.
​Toepassing: pellets​

TURBO TOPLING Zelfreinigende ketel​
​Toepassing: hout

3BT gecombineerde ketel.​
​Toepassing: biomassa (hout, pellets) en elektro​

KPR Industriële ketel.
​Toepassing: hout, houtbriketten​

SASP automatisch systeem voor biomassa ​verbranding/vergassing
​Toepassing: zaagsel, houtsnippers, pellets​

bottom of page